Jagdev Raj & Sons Jewellers

Our Shop:
London,
Central Ave 15/2
Support Hotline:
+1 (123) 456 78 90
Call me back
healthblog

Az esetszám még mindig messze elmarad a téltől, az állami adatok szerint.

Az esetszám még mindig messze elmarad a téltől, az állami adatok szerint.

„Nem látom, hogy a viselkedés megfelelően megváltozna. Nem látom, hogy a tesztelés felgyorsulna. Úgy látom, a politikai szelek továbbra is elnyomják a helyes dolgokat.

Swartzberg 30 évet töltött a klinikai gyakorlatban, és azt mondta, hogy nem volt nehéz diagnosztizálni az influenzát telefonon vagy a pácienssel folytatott személyes konzultáción keresztül. Ez megváltozott a COVID-19 megjelenésével, amely nagyon hasonló tüneteket mutat, mint az influenza és más légúti vírusok okozta betegségek, amelyek ősszel és télen virágoznak, amikor a hideg időjárás arra készteti az embereket, hogy költözzenek be.

COVID-halálesetek tényellenőrzése: a CDC adatait a COVID-19-es halálesetekről tévesen használtak félrevezető állításokban

A gyors eredményekkel járó, könnyen elérhető koronavírus-teszt hiányában – ami még mindig komoly akadályt jelent az ország nagy részén – a COVID-19 és az influenza megbetegedésének ebből adódó zűrzavara és elszaporodása azt eredményezheti, amit egyesek „twindémiának” neveznek, ami túlterhelheti a egészségügyi ellátó rendszer.

A Centers for Disease Control and Prevention adatai szerint az influenza 2010 óta évente átlagosan 37 000 amerikai halálát okozza. Dr. Robert Redfield, a CDC igazgatója azt mondta, hogy különösen aggódik amiatt, hogy az influenza korai csúcspontja milyen hatással lehet a koronavírus-válságra. szezon, amely jellemzően október végén indul, a következő két hónapban felpörög, és januárban és februárban ér véget.

Mivel az iskolák és főiskolák márciusi sietős bezárása óta először térnek vissza a gyerekek és a fiatalok az osztálytermekbe, a betegségek terjedésének esélye jelentősen megnőtt, még akkor is, ha még mindig nem biztos, hogy a gyerekek mennyire terjesztik a koronavírust. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy még tünetmentesen is transzmitterek lehetnek.

„Fontos kérdés, hogy az iskolák milyen szerepet játszanak majd a COVID-fertőzésben, de egyáltalán nem kérdéses, hogy az iskolák milyen szerepet játszanak az influenzában” – mondta Swartzberg. „Az iskolák az influenza táptalaja. A gyerekek hazahozzák anyának és apának, nagymamának és nagypapának.”

Az idősebb populációk nagyobb kockázatnak vannak kitéve a COVID-19 legsúlyosabb hatásai miatt, és a betegség az influenzával egyidejűleg vagy egymást követő kialakulása végzetes lehet.

Az iskolák újranyitása már több államban is koronavírus-fertőzöttek klasztereit eredményezte, ami időnként a távoktatáshoz való visszatérést kényszerítette ki. A főiskolák még nagyobb gondot okoztak: az őszi időszak elejétől augusztus végéig több mint 10 000 pozitív tesztet jelentettek, és országszerte több mint egy tucat főiskola több mint 1000 esetet jelentett. Csak az Alabamai Egyetemen több mint 1000 esetet regisztráltak a tanítás első kilenc napjában, és eddig több mint 2300 diák tesztje pozitív.

A New York Times több mint 1500 felsőoktatási intézményben végzett felmérése legalább 88 000 fertőzést és 60 halálesetet tárt fel a járvány kezdete óta.

Egy reménysugár Ausztráliából

Dr. George Rutherford, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem fertőző betegségek specialistája, a kaliforniai kontaktnyomkövetési program vezetője, a középiskolákat, a középiskolákat és az egyetemeket „a COVID-19 nagy inkubátorainak” nevezi, rámutatva, hogy ezek a hatalmas fertőzések forrásai. járványok a világ más részein.

Tekintettel a korai amerikai eredményekre, a következő hónapok kilátásai nem túl biztatóak.

"Kicsit ijesztő, hogy a nyugati világ sorsa a 12-22 éves fiatalok kezében legyen" – mondta Rutherford.

Rutherford azonban a remény jelét találja az Ausztráliából származó jelentésekben, ahol az influenzaszezon megelőzi és gyakran előhírnökeként szolgál az Egyesült Államokban augusztus 31-én lezárult télnek, és Rutherford szerint a 25 millió lakosú ország a legenyhébb influenzaszezont élte át. öt év alatt.

Az ausztrál kormány agresszív immunizálási kampányt is indított, a 2019-es 13,2 millióról 18 millióra növelve az általa biztosított influenza elleni oltások számát, és népszerűsítette az ingyenes oltásokat. Egy május végén végzett felmérés kimutatta, hogy az ausztrálok 72%-a vagy beoltva volt influenza ellen, vagy szándékában áll.

Lehet, hogy ez a szám elérhetetlen az Egyesült Államokban, ahol tavaly az amerikaiak kevesebb mint fele kapott influenza elleni védőoltást. Redfield a múlt hónapban elmondta a WebMD-nek , hogy a CDC további 10 millió adagot szerzett be, és reméli, hogy az amerikaiak 65%-a megkapja a vakcinát, ezáltal tompítja a COVID-19-cel egybeeső influenza hatását.

Mir, a bostoni fertőző betegségek orvosa elmondta, hogy sok család nem érkezett be, hogy beoltassa gyermekeit idén, mert félt, hogy ki vannak téve a koronavírusnak.

Hallott a COVID-19 elleni oltás elleni védekezésről is, miután az elérhetővé válik, ami összhangban van a Gallup augusztus 7-én közzétett közvélemény-kutatásával , amely szerint az amerikaiak 35%-a nem kapná meg az oltást, még akkor sem, ha az ingyenes és a Szövetségi Gyógyszerügyi Hivatal jóváhagyta. .

Az oltással való tétovázás a közegészségügyi tisztviselők egyik fő problémája lett, ami része annak, amit Dr. Anthony Fauci, az ország vezető fertőző betegségek specialistája „tudományellenes elfogultságként” emleget. A problémát súlyosbíthatta az egyre több bizonyíték politikai nyomást gyakorol a CDC-re és az FDA-ra.

Mir azt mondta neki, hogy el kell szigetelnie magát.

Sírni kezdett, és azt mondta: »Nincs pénzem. Fizetéstől fizetésig élek. Adj köhögés elleni gyógyszert, és megígérem, hogy nem fogok köhögni senki előtt. Adj egy levelet, hogy ezen a héten dolgozhassak, és enni tudjak a családomnak” – emlékezett vissza Mir. "Ez egy példa arra, hogy egyesek hogyan szenvedték el ezt a járványt."

Egyes előrejelzések szerint a szenvedés folytatódni fog. A Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézetének gyakran emlegetett COVID-19-modellje több mint 231 000 amerikai halálesetet vetít előre november 3-ig – a választás napjáig –, és több mint 279 000 halálesetet december 1-ig, azaz öt nappal a hálaadás után.

A számok mögött: a megkérdezett republikánusok 57%-a szerint a halálos áldozatok száma "elfogadható"

A halálozások száma folyamatosan csökkent az elmúlt héten, átlagosan napi 650-et, az augusztusi átlagos napi 1000 halálesethez képest. Az IHME modell szerint azonban a napi halálesetek száma októberben 1038-ra, november végére pedig 2267-re emelkedik.

Bár egyes egészségügyi szakértők, például Redfield és Dr. Deborah Birx, a Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjának munkatársa szerint az Egyesült Államok továbbra is képes megfordulni ezen a pályán, ha szigorúbban tartja be a maszkviselésre és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelveket, a modell előrejelzése összhangban van a többiekkel. a magánszférában dolgozó egészségügyi szakemberek elvárják.

Dr. Matt Lambert, Washington DC sürgősségi orvosa, aki szkepticizmusának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az egyetemek biztonságosan működhetnek a diákokkal az egyetemen a világjárvány közepette, azt mondta, hogy az influenza és a COVID-19 közötti szinergia a kórházi kezelések és a halálozások számának növekedéséhez vezet. ősszel és télen.

"Részben az emberi viselkedés, részben a vírusok szezonális viselkedése miatt úgy gondolom, hogy október végén kezdünk egy felfelé ívelő tendenciát látni" – mondta Lambert, és az iskolákban és máshol tartott összejövetelekre hivatkozott. "Úgy gondolom, hogy lényegesen magasabb számokat láthatunk, mint amit most látunk."

Az állam legfrissebb heti frissítése szerint a múlt héten jelentett COVID-19-es esetek száma Arizonában nőtt az azt megelőző néhány héthez képest, főként néhány régebbi eset növekedése miatt, és nőtt a pozitív eredményt hozó tesztek aránya.

Az egészségügyi tisztviselők szerdán 5438 új COVID-19-esetet és 59 új ismert halálesetet adnak hozzá az október 15-ig tartó egyhetes időszakban. Az elmúlt hetekben csökkent a bejelentett esetek száma. Az egészségügyi tisztviselők elmondták, hogy az eset kiegészítése "beleért néhány jelentési egyeztetést az előző héthez képest további 1611 esetről".

Az esetszám még mindig messze elmarad a téltől, az állami adatok szerint . Az elmúlt hónapok esetszámai valószínűleg nem mutatják a teljes képet a fertőzésekről, mivel sokkal többen használtak otthoni tesztkészleteket, és előfordulhat, hogy nem jelentenek pozitív eredményeket orvosuknak vagy a megyei egészségügyi osztályoknak.

Egyes epidemiológusok újabb fertőzési hullámot jósolnak idén ősszel és télen.

A COVID-19 vakcina új Pfizer-BioNTech és Moderna emlékeztető készítményei, amelyek kifejezetten az omicron alvariánsokat célozzák, augusztus végén sürgősségi felhasználási engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától. A Moderna verzió 18 éven felüliek számára, míg a Pfizer verzió 12 év felettiek számára készült.

Más államokhoz hasonlóan Arizonában is tapasztaltak olyan eseteket, amelyeket nagyrészt a vírus fertőző alváltozatai okoztak, köztük a BA.5 a dominánsabb. Valószínűleg hozzájárul az újrafertőződéshez is, tekintettel a fertőzőképességére és az antitestek elkerülésére való képességére.

Az Egyesült Államokban augusztusban 15 850 ember halt meg a COVID-19-ben, ami az USA TODAY szerint több hónapja a legmagasabb országos halálozási szám.

A járvány kezdete óta bejelentett esetek száma meghaladja a 2,2 milliót. Arizonában az ismert halálesetek száma meghaladja a 31 500-at.

Szerdán volt a 34. az állam adat-irányítópultjának heti frissítése, ahelyett, hogy az arizonaiak megszokták, hogy a fertőzésekre, betegségekre és halálesetekre vonatkozó legfrissebb adatokat kövessenek.

Az előző heti frissítés 2400 esettel és 49 halálesettel bővült, szemben a három héttel ezelőtti 3675 esettel és 36 halálesettel, valamint a négy héttel ezelőtti 3402 esettel és 44 halálesettel.

Az eheti frissítés megmutatja az október 9–15. és az október 2–8. hétre jelentett adatok közötti különbségeket.

Az egészségügyi tisztviselők szerint a heti frissítések összhangban vannak azzal, ahogyan a közegészségügy figyelemmel kíséri a trendeket és az egyéb betegségjelentéseket.

Az esetek száma általában viszonylag alacsonyabb volt az elmúlt néhány hónapban, és a közegészségügyi szakértők becslése szerint a https://maasalong-official.top/hu/ rendkívül fertőző omicron változat esetei január közepe körül értek el Arizonában.

Az állami adatok irányítópultja már nem jeleníti meg a kórházi kezeléssel kapcsolatos legfontosabb információkat, mióta Doug Ducey kormányzó március 30-án megszüntette a COVID-19 vészhelyzeti bejelentést. Az állami egészségügyi tisztviselők szerint a kórházaknak többé nem kell jelenteniük bizonyos COVID-19 megfigyelési adatokat az államnak, ami azt jelenti, hogy bizonyos grafikonok A betegség miatti heti kórházi kezelések és a COVID-19-betegek ágyhasználati szintjei már nem frissülnek.

Amikor az adatszolgáltatás leállt, január vége óta folyamatosan csökkent a betegség miatti kórházi kezelések száma.

A CDC továbbra is közöl Arizona állam kórházi kezelési adatait , és 7,1%-os csökkenést mutatott a COVID-19 kórházi felvételek hétnapos átlagában október 10. és 16. között október 3. és 9. között. A múlt héten a kórházi felvételek száma 93,8%-kal csökkent a 2021. január eleji csúcs hétnapos átlaghoz képest.

Az államban az ismert halálesetek száma szerdán 31 514 volt, miután a május 4-i frissítésben meghaladta a 30 000 ismert halálesetet. Az állam meghaladta a 25 000 halálos áldozatot január 13-án. A halálesetek száma négyhetes késéssel jelent meg.

A CDC szerint Arizona 2020 eleje óta a világjárvány okozta halálozási aránya a harmadik legmagasabb országos arány.

Szüksége van gyermekének az oltásra? Az FDA engedélyezi a bivalens COVID-19 boostereket 5–11 éves gyermekek számára

Egészségügyi tisztviselők: Legyen naprakész az emlékeztetőkről

Az állami egészségügyi tisztviselők előzetes adatai szerint augusztus 24-ig 2883 áttöréses haláleset történt a teljesen beoltott egyének körében, ami körülbelül 0,06%-os áttöréses halálozási arányt jelent a teljesen beoltott emberek körében.

Az állam decemberben kezdte meg nyilvánosan közzétenni az áttörést jelentő COVID-19 fertőzésekre vonatkozó adatokat, és az állami tisztviselők szerint az adatok alátámasztják a vakcina hatékonyságát, különösen azoknál az embereknél, akik minden ajánlott COVID-19 dózissal, beleértve az emlékeztető oltást is, naprakészek.

Az augusztusi adatok azt mutatják, hogy a kórházi kezelések 45%-a és a COVID-19-ben elhunytak 40,1%-a be nem oltottak között, a kórházi kezelések 48,2%-a és a halálozások 53,6%-a oltott, de nem friss emberek között, a kórházi kezelések 6,8%-a és 6,3%-a történt. A halálozások %-a a védőoltásban részesülők körében történt.

Az állami egészségügyi tisztviselők korábban lebontották a nem oltottak, valamint az emlékeztető oltással rendelkezők és a nem oltottak kórházi és halálozási adatait, de azt mondták, hogy júliusban megváltoztatták a formátumot, hogy bemutassák, milyen hatással van a naprakészen tartás egy második emlékeztető oltással és a jövőbeli oltási javaslatokkal.

Az 5 éves vagy annál idősebb, be nem oltott embereknél augusztusban 18-szor nagyobb volt a kórházi kezelés kockázata és 28-szor nagyobb a COVID-19 miatti halálozás kockázata, mint azok, akik naprakészen kapták az oltást.

Contents