Jagdev Raj & Sons Jewellers

Our Shop:
London,
Central Ave 15/2
Support Hotline:
+1 (123) 456 78 90
Call me back
health

Evo nekoliko načina na koje možete početi istraživati ​​što vam se čini dobrim

Evo nekoliko načina na koje možete početi istraživati ​​što vam se čini dobrim

Ne žurite; hodajte ritmično i glatko što je više moguće. Kada možete hodati više od 10 minuta, a noga vam je sada dovoljno jaka da ne stavljate toliko težine na štake ili hodalicu, možete prijeći na štap ili jednu štaku.

Penjanje uz stepenice. Kada koristite jedan štap, treba ga držati u ruci nasuprot operirane noge. Za penjanje uz stepenice koristite štap i rukohvat ili dva štapa.

Da biste se popeli uz stepenice, postavite nekiruršku nogu na prvu stepenicu i upotrijebite rukohvat da biste se popeli. Podignite kiruršku nogu do iste stepenice.

Da biste se spustili niz stepenicu, donesite štap i svoju kiruršku nogu do sljedeće stepenice, a zatim se spustite na istu stepenicu s nekirurškom nogom. Dobar podsjetnik je izreka: “Dobro ide u raj, loše ide u pakao.”

Ulazak i izlazak iz automobila. PT će također naučiti pravilan transfer automobila. Automobil bi trebao biti parkiran nekoliko stopa od rubnika sa autosjedalicom što dalje može ići i suvozačevim vratima potpuno otvorenim. Trebali biste krenuti prema automobilu i okrenuti se leđima, licem od automobila i vraćati se unazad dok ne osjetite da vam sjedalo prislanja na noge. Stavite jednu ruku na sjedalo automobila, a drugu na ručku iznad glave suvozača ili ploču s instrumentima. Izbjegavajte koristiti vrata automobila kao potporu. Spustite se na sjedalo osobnog automobila s malo pomaknutom kirurškom nogom.

Masturbacija je prirodan i zdrav aspekt spolnog razvoja koji ima mnoge zdravstvene prednosti. Za osobe s vaginom postoje različiti načini samozadovoljstva, uključujući korištenje ruku i igračaka za stimuliranje genitalija i drugih erogenih zona, poput bradavica.

Ključni zaključci:

 • Masturbacija ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući smanjenje stresa, poboljšanje kvalitete sna i učenje onoga što je ugodno.
 • Najčešće vrste masturbacije uključuju stimulaciju klitorisa, vagine i anusa ili njihovu kombinaciju.
 • Savjeti za istraživanje svakog područja uključuju nanošenje lubrikanta, polagano povećanje uzbuđenja i eksperimentiranje s različitim udarcima, pritiscima i brzinama.

Ako ste novi u istraživanju vlastitog zadovoljstva ili tražite načine da poboljšate svoje iskustvo, u nastavku smo prikupili neke savjete i uvide koji bi mogli biti od pomoći.

Dobrobiti masturbacije

Masturbacija ima bezbroj zdravstvenih prednosti, što je čini zdravom i zabavnom seksualnom aktivnošću. Utvrđeno je da masturbacija:

 • Smanjiti stres
 • Ublažite seksualnu napetost
 • Poboljšajte kvalitetu sna
 • Unaprijedite znanje o tome kako volite biti zadovoljni
 • Poboljšati raspoloženje
 • Ojačajte mišiće dna zdjelice
 • Ublažite menstrualne bolove kod nekih ljudi

Različite vrste masturbacije

Postoje razne erogene zone za osobe s vaginama za samozadovoljstvo. U ovom ćemo se članku usredotočiti na najčešće prakticirane vrste masturbacije kako bismo vam pomogli da počnete. Međutim, postoji mnogo načina da istražite svoje tijelo i uživate u njemu, a uvijek biste se trebali osjećati osnaženo zadovoljiti sebe na udoban i ugodan način.

Masturbacija klitorisa

Klitoralna masturbacija je najčešći oblik masturbacije za osobe s vaginom, budući da mnoge osobe ne mogu doživjeti orgazam bez stimulacije klitorisa. Klitoris je vrlo osjetljiva erogena zona koja sadrži otprilike 10 000 osjetnih živčanih završetaka, što ga čini glavnim područjem za samozadovoljstvo. Možete uživati ​​u klitorisu koristeći prste da trljate sva područja klitorisa ili možete koristiti vibrirajuću ili usisnu seks igračku za dodatnu stimulaciju.

Vaginalna masturbacija

Vaginalna masturbacija također je još jedan uobičajeni oblik masturbacije, i iako je mnogim ljudima ugodna, ne mogu svi doživjeti orgazam od vaginalne stimulacije. Postoji nekoliko ugodnih područja u vagini koja možete istraživati, a mnogima je ugodno stimulirati gornji zid vagine, koji se često naziva G-točka. Možete ugoditi vagini koristeći prste ili seksualnu igračku.

Analna masturbacija

Anus i rektum sadrže mnoge osjetne živčane završetke, što čini analnu masturbaciju vrlo ugodnim iskustvom. Anus možete zadovoljiti izvana pomoću prstiju ili vibratora ili iznutra koristeći analne igračke ili prste.

Kako započeti

Iako će rutina samozadovoljstva svake osobe izgledati drugačije, postoji nekoliko savjeta koje mnogi ljudi koriste kako bi im pomogli da se oraspolože.

Stvorite opuštajuće okruženje

Kako biste maksimalno povećali zadovoljstvo tijekom masturbacije, važno je osigurati ugodno okruženje. Da biste to učinili, prvo osigurajte malo privatnosti tako što ćete zaključati vrata i isključiti telefon kako biste izbjegli bilo kakve neželjene smetnje. Ako živite negdje gdje je privatnost ograničena, razmislite o skoku u kadu ili pod tuš i zaključavanju vrata za sobom.

Zatim, učinite svoju odabranu sobu što je moguće poželjnijom uzimajući u obzir što je ugodno svakom od vaših pet osjetila. Razmislite o paljenju svijeća, prigušivanju svjetla, nošenju nečega što djeluje luksuzno ili vas uzbuđuje i puštanju opuštajuće glazbe ili zvukova.

Ne zaboravite na podmazivanje

Možda znate da je lubrikant bitan sastojak za ugodan seks, ali jeste li znali da on također čini nevjerojatnim osjećaj masturbacije? Iako se vagina sama podmazuje, ponekad ne proizvodi dovoljno podmazivanja da bi seks bio ugodan. Zbog toga uvijek trebate koristiti lubrikant kada imate bilo kakvu seksualnu aktivnost. A ako istražujete analnu igru, podmazivanje je obavezno jer se anus ne podmazuje sam.

Počnite istraživati

Bez obzira na to koje područje tijela namjeravate istražiti, ključno je da ostanete otvorenog uma i budete znatiželjni o tome kako vaše tijelo može osjećati i reagirati na zadovoljstvo. Istražite različite osjete, pritiske, brzine i dijelove tijela kako biste saznali što vam je najbolje. Također možete eksperimentirati s igračkama ili erotikom kako biste povećali uzbuđenje.

Savjeti za istraživanje klitorisa

Klitoris je vrlo osjetljiv dio tijela. Evo nekoliko načina na koje možete početi istraživati ​​što vam se čini dobrim:

 • Počni polako. Započnite nanošenjem malo lubrikanta na klitoris i stidne usne, a zatim polako počnite milovati svoju vulvu. Nema žurbe da dođete do klitorisa, stoga ne žurite polako povećavajući uzbuđenje i dopuštajući krvi da teče u to područje.
 • Mijenjajte brzinu i pritisak. Kada ste spremni, prijeđite na klitoris, trljajući ga ili gladeći uz lagani pritisak. Zatim polako povećavajte pritisak i brzinu udaraca prema vlastitoj želji.
 • Različite tehnike. Možda ćete htjeti istražiti različite tehnike, poput štipanja klitorisa, trljanja u krugovima ili milovanja gore-dolje. Također možete koristiti seksualnu igračku, poput vibratora, da nježno trljate ili pritisnete klitoris.
 • Povećajte pritisak. Nakon što pronađete osjećaj koji vam je ugodan, pojačajte pritisak i intenzitet udaraca, trljanja ili vibracija dok ne postignete orgazam ili osjetite da vam je dosta.

Savjeti za istraživanje vagine

Saznati što vam je dobro unutar vaše vagine važno je za povećanje seksualnog užitka. Isprobajte ove savjete kako biste polako i pažljivo započeli svoje istraživanje:

 • Potaknuti protok krvi. Započnite nanošenjem lubrikanta na klitoris, stidne usne, prste i seksualnu igračku. Zatim polako počnite milovati vulvu i klitoris kako biste povećali uzbuđenje i dotok krvi u vaginu.
 • Polako umetnite prste ili seksualnu igračku. Kada ste spremni, otvorite vaginu prstima i umetnite prste ili seksualnu igračku. Zatim polako počnite istraživati ​​vaginu, pomičući prste ili igračke kružnim pokretima unutar vagine kako biste pronašli ugodno mjesto.
 • Nove tehnike. Možda ćete htjeti istražiti različite tehnike, kao što je korištenje prstiju u pokretu “dođi ovamo” za stimuliranje G-točke, pomicanje prstiju ili igračaka u vaginu i van nje ili istovremeno igranje s klitorisom.
 • Nastavi. Nakon što ste pronašli osjećaj koji vam je ugodan, pojačajte pritisak i intenzitet udaraca dok ne postignete orgazam ili osjetite da vam je dosta.

Savjeti za istraživanje anusa

Nekim ljudima anus može biti jako ugodno područje. Isprobajte ove savjete da saznate je li to nešto što vam se sviđa:

 • Uvijek podmazujte. Započnite nanošenjem lubrikanta na prste ili seksualnu igračku. Zatim polako počnite milovati i trljati vanjski dio anusa.
 • Nježno istraživanje. Kada ste spremni, pažljivo umetnite prst ili igračku u anus, a zatim polako počnite istraživati ​​anus, pomičući prste ili igračku kružnim pokretima unutar anusa kako biste pronašli ugodno mjesto.
 • Eksperiment. Možda ćete htjeti istražiti različite tehnike, kao što je pomicanje prstiju ili igračke ui iz anusa ili istovremeno igranje s klitorisom ili vaginom.

Važno je napomenuti da kada koristite seksualne igračke za stimulaciju anusa, one trebaju imati proširenu bazu kako se ne bi izgubile u rektumu, što može rezultirati kirurškom intervencijom.

Kada je riječ o istraživanju masturbacije, ključna stvar kojoj biste trebali težiti jest imati ugodno iskustvo. Dok orgazam može biti nevjerojatno iskustvo, masturbacija bez orgazma također može biti nevjerojatno ugodna. Stoga se pokušajte ne prisiljavati da doživite orgazam svaki put kada masturbirate, nego radije ostanite znatiželjni o tome što smatrate ugodnim i uživajte u iskustvu.

Kada imamo stres kod kuće ili na poslu, to može biti psihički i fizički izazovno. Kada se stres pojavi u kratkom razdoblju, ali zatim nestane, ima vremena da se naše tijelo oporavi. Međutim, naše tijelo nema priliku oporaviti se kad stres traje. Dakle, koji su dugoročni učinci kada je visok stres kroničan?

Ključni zaključci:

 • Moždani sustav “bori se ili bježi” u epizodnom stresu aktivira amigdalu da zaštiti područja s višim funkcijama, uključujući hipokampus i cerebralni korteks.
 • Kada je stres trajan i kroničan, mozak se nema priliku pravilno oporaviti i može pridonijeti kognitivnom padu, prema nedavnoj studiji.
 • Percipirani stres je stres koji opterećuje sposobnost osobe da se nosi. Liječenje psihosocijalnih problema i zdraviji životni izbori i navike mogu promijeniti učinak percipiranog stresa.

Može li stres utjecati na mozak i uzrokovati kognitivni pad kako starimo? Ako je tako, postoje li načini za ublažavanje ili sprječavanje čimbenika koji uzrokuju stres?

Contents